вторник, 15 юни 2010 г.

НОВИ КНИГИ


Времето ми последните месеци е свързано с много работа, въпреки това реших да се разходя и видях на един павильон за вестници Енциклопедични книжки на National geographic. Беше поредица от четири книжки, голям формат със заглавие „История на Библейския свят”. Искрено се зарадвах и си купих цялата поредица от четири книги. Прегледах и четирите и се оказа за моя изненада, че автора е професор по култура и медия. Въпреки верните и интересно представени исторически местности, библейските въпроси и коментари бяха под всякаква критика. Чета: „В сърцета на Галилея, в малко селце Назаред живеело момче с името Исус. Заради често противоречивата информация в евангелията на Новия завет, датата на раждането не се знае. Последователите му известни като Апостолите, са описани като необразовани и обикновени хора, което означава, че едва ли са били грамотни.” Продължава с това как апостолите едва ли са писали посланията и пр. Това едва ли се нуждае от коментар. Искрено се възмутих. Поне като не си запознат с библейската история не я пиши.

Не си купувайте книгите, не си заслужава!

Вчера обаче си купих „Достоверността на Новозаветните документи” на Ф.Ф.Брус и „Достоверността на Старозаветните документи” на Валтер Кайзер. И двамата автора ги познавам и поне съм уверена, че ще прочета качествена книга. Още не съм ги зачела, но тези дни смятам да се потопя в тях.

2 коментара:

  1. книгите на нешънъл няма как да се различават от безумните им предавания по едноименния канал, в който текат богохулни филми, подриват се истините, описани в Библията, за тайни жени и какво ли не още, свързано с Господ Исус Христос. По-добре наистина да не се четат и гледат такива неща.

    ОтговорИзтриване
  2. Споделя мнението на Димитър. Ама нали сме все много изтънчени и искаме да вникнем във всяка една тайна....... затова понякога си плащаме за любопитството.
    Гери

    ОтговорИзтриване