неделя, 25 април 2010 г.

Очите на разума ми са просветени!

„Аз ще те вразумя и ще те науча пътя, по който трябва да ходиш, ще те съветвам, като върху теб ще бъде окото Ми. Не бивайте като кон или като муле, които нямат разум, а трябва да се обуздават с юзда и оглавник, иначе не биха се приближавали при Тебе.” /Псалм 32:8,9/

Отворих Библията си и погледа ми мина през този стих. След това го прочетах отново и отново. Цял ден мислите ми се завръщаха към думите на Господа. Представих си сцена в която сме ние, които казваме, че обичаме Господа и Той, сложил ни юзда за да ни води, иначе просто не бихме идвали при Него. В крайна сметка знаем, че не това е Неговата воля за нас. Той би желал драговолно с радостни сърца да Го следваме, да си приближаваме под крилото Му и да се наслаждаваме на присъствието Му.

Колко често само когато сме в безизходно положение се сещаме за Христос. Въпреки това Той ни помага и дава изходен път. Не е необходимо да чакаме глас или надпис на небето за да разберем каква е волята Му за живота ни. Той казва: „ Ще те науча пътя, по който трябва да ходиш... ще ти дам разум, мъдрост... ще те вразумя...” Ако си чакал дълго време откровение или специално водителство, Бог ти казва: „Аз съм вложил в сърцето ти мъдрост...ще те съветвам...” Във всеки човек са вложени специални дарби и възможности. Някои хора съумяват да ги употребят на времето, докато други се колебаят и от нерешителност пропускат момента в живота си. Въпреки това няма място, на което Бог не би могъл да бъде с нас и да не ни изведе от водовъртежа на ситуацията ни. Има изходен път.

Често ми се налага да правя промени. Не се свиква с това. Всеки път е различно. Знанието идва с натрупания опит и с времето. Винаги е свързано с действие. Голото знание, мъдруване и надговаряне не водят до никъде. Или по скоро до задънена улица. За всяка промяна съм била благодарна след време. Трудноста поражда стремеж към победа и те доближава до Източника на небесна сила. Възползвай се от трудноста и превъзмогни себе си...

Искам свръхестествен знак, за да успокоя себе си и да се почувствам по-добре, а Той ми казва: „Знаеш всичко, което възнамерявам да ти дам! Нямаш нужда от знамение, нито от пророчество или видение. Знаеш вътре в теб какво да направиш. ТОГАВА НАПРАВИ ГО”.

„Кой е турил мъдрост в душата? Кой е дал разум на сърцето? / Йов 38:36/

неделя, 18 април 2010 г.

ЗНАЕТЕ ЛИ, ЧЕ...

Здравейте на всички, които случайно или не случайно сте попаднали на моя блог. От няколко месеца просто ме няма тук, или се появявам, ей така понякога. Липсваше ми това място на прибежище и почивка. Мисля, че отново ще бъда тук с постоянство и се надявам да общувам отново с хора, които желаят да комуникират с приятел. Няма да се оправдавам с времето, световната криза, или несгодите на живота. Вярвам, че всеки човек докоснал се до Твореца и Създателя ни има какво да сподели и това ми дава сили да продължа напред. Както някои знаят, запонахме бизнес напълно непознат за нас и претърпяхме много разочарования от хора, близки ни по сърце. Но сега, с помощта на Господа на силите, работим и нещата вървят с пълни сили напред. Да започнеш бизнес от нулата в усилно време е изключително трудно. Но когато вярата ти е положена на канара, малко си луд за да се хвърлиш във ветровете J и твърдо си решен да не отстъпваш пред сатана, повярвайте няма нищо невъзможно. Елате ни на гости – сърцето ни е отворено за приятели. Ще започна с нова рубрика: Знаете ли, че...

- Конструктурът на въздушния кораб-балон – Давид Шварц, е евреин?



- Моделиерът на сините дънки – Леви Щраус, е евреин?



- Откривателят на витамините – Казимир Функ, е евреин?



- Бащата на антропологията – Френц Боас, е еврейн?



- Първият мобилен телефон е конструиран в Хайфа, Израел?



- Израел притежава най-много музеи в света?



- Израел притежава най-много патенти на глава от населението?



- Израел е най-голямата туристическа дестинация в света?



- Израел се посещава от най-много поклонници-християни в света?



- Израел като немюсолманска страна има най-голям процент мюсюлмани/19%/?



- Израел има собствен космически сателит?



- Израел притежава най-много системи за добиване на слънчева енергия в света?



- Израел е най-големия доставчик на софтуерни продукти за концернита Форд и Боинг?



- В Израел е създадена и развита първата антивирусна компютърна програма?



- Израел притежава най-голямата концентрация от високотехнологината индустрия в света и след САЩ и ЯПОНИЯ е третата високо технологична нация в света?



- Рез методите на нанотехниката израелски учени са постигнали един рекорд – цялата Библия /308428 думи/ да напишат върху покрит със злато силиконов чип, който е по-малък от глава на топлийка. Това постижение е записано в книгата на Гинес!



- Израелските учени бяхапървите в света, които разработиха метод за безкръвни мозъчни операции?



- В Израел днес живеят около 250 000 евреи, оцелели от масавата унищожение на евреите от Втората световна война.



- Израел е най-голямата мисионерска страна преди 2000 години, днес се е превърнала в страна, която се нуждае да бъде мисионерствана?



За съжаление много страни в Европа следват същия път!





От доклада „Какво е дал Израел на света?” проф.д-р Дечко Свиленов /22 февр.2009/